tisdag 8 mars 2011

Några Grymma Intervju Tips!

Superbra Intervju Tips
Att gå på en jobbintervju är ofta en nervös upplevelse för många. Detta beror oftast på att man inte är tillräckligt väl förberedd, och att man kanske inte är så van vid att gå intervjuer.

Jag vill idag ge dig några superbra intervju tips som får dig att känna dig självsäker och trygg när du skall gå på din nästa anställningsintervju.

När man skall gå på intervjuer är det massor av saker man måste tänka på, och det kan ofta kännas som en alltför överväldigande uppgift att genomföra.

Därför är det så otroligt viktigt att man förbereder sig extra väl. Så hur kan man förbereda sig då? Jo, det finns massor av olika tekniker och sätt att gå till väga på.

Börja med att läsa in dig lite på företaget du skall på intervju hos, kolla in deras hemsida, om det finns några artiklar och nyheter om dom. Försök att hitta kärnan i vad företaget sysslar med, vad deras vision och mål är, och deras affärsidé.

Gör du detta kommer du att ha många fördelar jämfört med många av dina konkurrenter som ofta glömmer detta steg.

Annars bör du gå igenom vanliga frågor som skulle kunna ställas till dig under intervjun. Träna gärna på dessa frågor med en vän eller familjemedlem. Detta gör att du kommer känna dig mycket tryggare och säkrare på vad du skall svara på frågorna när de kommer.

När det sen är dags att gå på själva intervjun, ta på dig snygga, välvårdade kläder,  och se till att kommer i tid. Glöm inte detta eftersom det är så viktigt. Försök att visa att du är självsäker när du hälsar på den som skall intervjua dig, ge dom ett fast handslag, se dom i ögonen och le med hela ansiktet.

När ni sen sätter er ner, skall du sitta rak i ryggen, inte med armarna i kors. Försök att verka intresserad under hela intervjun. Kom gärna med givande kommentarer.

Försök att ge raka enkla och rakt på sak svar, utan att sväva ut i en massa ointressanta saker som inte är direkt relevanta för det jobb du söker.

När du sen skall avsluta intervjun, fråga om du kan få ställa några väl förberedda frågor, och om du får det, så ställer du dom.

Sen när intervjun är färdig tackar du för dig och ger igen ett fast handslag, ler och håller ögonkontakt. Efter intervjun kan du också skicka ett tackkort, eller tackbrev till den som intervjuat dig, då ser du till att just du läggs extra mycket på minnet.

Lycka till med din nästa intervju och din anställningsintervju förberedelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar